O Pegasus-u

knjige

Kompanija Pegasus Solutions osnovana je 1989. g. u Dalasu, i danas je lider u industriji putovanja u snabdevanju savremenim tehnologijama i uslugama. Uključujući središte kompanije u Dalasu, Pegasus ima 17 kancelarija u 12 zemalja, a upošljava više od 1,200 zaposlenih. Pegasusovi korisnici su brojne turističke agencije širom sveta, više od 60000 hotela i više od polovine 50 najvećih hotelskih kompanija širom sveta. (www.pegs.com)  

Za potencijalne hotelske korisnike u Srbiji i Balkanu, najznačajniji i najprepoznatljiviji proizvodi su Utell i Unirez.

Pristupanjem hotela u pomenuti konzorcijum – Utell ili rezervacioni sistem Unirez, hotelu se otvara mogućnost da razvije medjunarodno poslovanje, poveća popunjenost i smanji troškove poslovanje – i brojne duge povoljnosti u kojima su nekada mogli uživati samo hoteli koji su članovi medjunarodnih lanaca!

Ali danas, mogućnosti su brojne i za nezavisne hoteljijere, a sve što je potrebno jeste kompijuter, internet konekcija i globalni marketing i prodaja kapaciteta mogu da počnu…

Utell

Utell by Pegasus je vodeći i najveći konzorcijum nezavisnih hotela. Preko 4000 hotela je poverilo svoju globalnu prodaju I marketing Utell-u. Osnovni cilj je marketing na medjunarodnom tržištu i prodaja smeštajnih kapaciteta putem rezervacionog sistema. Utell pruža niz prednosti, a neke od njih po kojima je i prepoznatljiv jesu:
GDS konekcija: potpuna konekcija na GDS kanalima: Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan; prisutnost hotela na ovim kanalima dozvoljava agentima šitom sveta, preko 500.000 agenata, da imaju trenutni uvid i pristup kapacitetima i cenama hotela, kao i mogućnost da izvrše rezervaciju i plaćanje hotelu.
Rezervacije putem telefona: kroz raširenu mrežu  telefonskih centara, hoteli članovi dobijaju rezervacije u više od 20 zemalja.
Internet distribucija: hoteli imaju sopstvene prezentacije (www.utell.com, utellagent.com i www.hotelbook.com), dobro poznati u  industriji putovanja. Takodje, hotel je  prisutan i na hiljade drugih internet adresa preko kojih će gost moći da rezerviše sobu - ADSs (alternate distribution systems) poput Expedia.com, Travelocity.com, Orbitz.com I brojni drugi…
Marketing: kao član Utell by Pegasus hotel ima mogućnost pregovaranja sa vodećim konzorcijumima travel agenta, kreira  merketing kampanje na odredjenim tržištima, kroz cenovnu politiku nudi različite cene i vrši promocije specijalnih ponuda, mogućnost da bude prisutni na raznim alternativnim distrubucionim sistemima…

Za detaljniji opis, pogledajte brošuru Utell Proposal.pdf.

Unirez

Sa grupom od 6.000 nezavisnih hotela i hotelskih grupa u kojima je prisutan, Unirez je najbolji izbor za hotelski rezervacioni sistem i elektronsku distribuciju kako nezavisnih hotela, tako i manjih grupacija hotela, olakšavajući centralizaciju prodaje i globalnu prisutnost.
Za raliku od Utell-a, koji je pored reyervainog sistema i marketinško udruženje, Unirez pruža pre svega savremene kanale kominikacije i distribucije hotelskih kapaciteta:

Za detaljniji opis, pogledajte brošuru Unirez Proposal.pdf.

Unirez by Pegasus

Zastupništvo

Predstavnik kompanije Pegasus Solutions je CONGREXPO d.o.o. iz Beograda. Cilj je upoznavanje hotelijera o uslugama Pegasus-a, upoznavanje udruženja ali i upozanavanje šire javnosti i budućih turističkih radnika o mogućnostima savremene komunikacije i distribucije u turzmu preko usluga Pegasus-a.

Postojeći korisnici:
Hotel Continental Beograd, Novi Beograd
Hotel Srbija, Beograd
Hotel Moskva, Beograd
Hotel Aleksandar Palas Beograd
Hotel Prestige, Beograd
Hotel President, Kovilovo - Beograd

Predstavništvo CONGREXPO d.o.o. se nalazi u Beogradu, u ulici Bulevar vojvode Mišića 14, Hala 5, Beogradski sajam. T/F: 011/2686 024, mail: olivera@congrexpo.co.rs

back | home | top